Skip to main content

Zonnepanelen zijn duurzaam, vriendelijk voor de portemonnee, goed voor het bedrijfsimago en bieden zekerheid voor de toekomstвзять займ на карту без отказа 10000 рублей
. Voor wie twijfelt aan een zonnedak op het bedrijfspand, is nu hét moment om in te stappen: de subsidieregeling SDE++, voluit Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie genaamd, is weer geopend. Dit jaar stelt de overheid 5 miljard euro beschikbaar.

 

Duurzaamheid is de nieuwe norm en het bedrijfsleven loopt daarin voorop. Ook op de overheidsagenda staat het onderwerp duurzaamheid hoog. Het Klimaatakkoord bepaalt dat de CO2-uitstoot van Nederland in 2030 al 49 procent lager moet zijn dan in 1990 en twintig jaar later, in 2050 moet dat 95 procent zijn. Naast deze overheidseisen breken de energieprijzen record na record, wat vraagt om duurzame en energiebesparende oplossingen en maatregelen. Een zonnedak is zo’n energiebesparende oplossing, waardoor uw energiekosten minder afhankelijk zijn van de elektriciteit- en gasprijzen. Door gebruik te maken van de SDE++ regeling, vermindert u de CO2-uitstoot van uw bedrijf en is er 15 jaar lang zekerheid door de overheidssubsidie. Kortom: er is nog nooit zo’n goed moment geweest om zonnepanelen op uw bedrijfspand te leggen als nu.

Onder de noemer Zonnedak biedt Energy Services een totaalpakket waarbij al het werk uit handen wordt genomen: de subsidieaanvraag, de financiering, plaatsing en installatie van het zonnedak, het beheer, de exploitatie en service en onderhoud. Dat betekent dat u de investering niet zelf vooraf hoeft te doen, maar uw zonnedak voor een vast bedrag per maand bij ons leaset. De investering doen wij.

Subsidie

De subsidie wordt in het maandelijkse leasebedrag verwerkt, zodat u optimaal profiteert van het rendement van het zonnedak. Arno van Dam, energie- en zonnespecialist bij Energy Services, weet als geen ander dat dit proces van verduurzamen complex en arbeidsintensief kan zijn. “Door het proces uit handen te geven, houden onze klanten energie over om aan hun eigen core business te besteden. Niet de lasten, wel de lusten.”

Met een zonnedak bespaart u dus op de energierekening van uw onderneming. “Daarnaast is een zonnedak ook een enorme stap voorwaarts wat betreft duurzaamheid. Ieder bedrijf wil verduurzamen. Dat gaat in stappen en is vaak een proces van jaren. Voor het plaatsen van zonnepanelen is twee jaar de tijd gegeven binnen de huidige subsidieregeling SDE++. De subsidie zelf moet echter vóór 11 november 2021 worden aangevraagd”, legt Van Dam uit.

Zo gaat het aanvraagproces voor de SDE++-subsidie in zijn werk:

  • Allereerst vindt er een adviesgesprek met een energieadviseur van Energy Services plaats om uw situatie en wensen te bespreken.
  • Vervolgens wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Daarbij wordt gekeken hoeveel zonnepanelen er ongeveer op het dak passen en hoe de businesscase er voor u uitziet.
  • Energy Services regelt de benodigde transportindicatie;
  • Indien u akkoord bent met ons voorstel, vragen we SDE++ subsidie voor u aan.

Vervolgens…

  • Regelen wij alles: de financiering, plaatsing en installatie van het zonnedak, onderhoud, service, beheer, exploitatie en de administratieve afhandeling van de subsidie.

Zo gaat het verder

Afnemers van zonne-energie kunnen altijd hun energiedashboard raadplegen, maar krijgen ook elke maand een heldere energierapportage toegestuurd. “Zo heeft u altijd inzicht in uw energieopwekking en -verbruik en weet u precies wat het financiële voordeel is ten opzichte van de oude situatie. Ook voor andere bedrijven, waaronder uw klanten, is duurzaamheid een speerpunt. Zij werken graag samen met partners en leveranciers met hetzelfde duurzame karakter. Onze inbegrepen Marketing Toolkit maakt het daarom heel eenvoudig om ook uw (potentiële) klanten duidelijk te maken dat u duurzaam te werk gaat, actief CO2 reduceert en energie bespaart.

Na 15 jaar eindigt het leasecontract met Energy Services en wordt u kosteloos eigenaar van de zonnepanelen, die op dat moment nog jaren meekunnen. Onze missie is ook hier: ‘In de complexe wereld maken wij energie simpel’.”

CO2 Routekaart

Een zonnedak is een maatregel om te verduurzamen, maar er is meer mogelijk. Denk daarbij aan ledverlichting in het pand en duurzame technieken op de productievloer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook vanuit de overheid komen steeds meer verplichtingen om energieverspillingen te elimineren, zodat CO2-uitstoot aanzienlijk wordt gereduceerd. Om deze slag te kunnen maken heeft Energy Services de CO2 Routekaart ontwikkeld voor bedrijven. Wie hiervoor kiest, stippelt samen met een Senior Energie Specialist de ideale route uit naar een duurzamere bedrijfsvoering.