Skip to main content

Energie besparen start bij
Energy Services

Verbruikt u veel of weinig energie? Wilt u energie besparen om te verduurzamen of om toch minder afhankelijk zijn van de prijsschommelingen op de energiemarkt? Wij vinden het belangrijk dat u kunt kiezen. Elke klant is anders en heeft eigen doelen en ambities als het gaat om energie besparen. Wij helpen u graag met oplossingen die passen bij uw bedrijf. U ontvangt altijd een advies op maat: of u wilt besparen op CO2 of toch meer focus hebt op kosten.

De EnergyPal en CO2-Routekaart helpen u hierbij!

“Tip! Door slimme duurzame maatregelen kunt u tegelijkertijd op kosten besparen en verduurzamen”

        Inzicht & besparen

EnergyPal

De EnergyPal is vooral interessant voor bedrijven die willen besparen op energiekosten.
Lees hieronder hoe wij u hier in een paar stappen mee kunnen helpen.

EnergyPal

1.Energiescan op locatie
2.Maatwerkadvies met actieplan
3.Online platform
4.Jaarlijks rapportage
5.Informatieplicht
6.Sturing afwijkingen
7.Ondersteuning energieadviseur

1. Energiescan op locatie

Onze energieadviseur komt op uw locatie voor een energiescan. De adviseur loopt hiervoor met u door uw bedrijf heen. Daarbij brengt hij al het energieverbruik in kaart en ook bekijkt gelijk welke mogelijkheden hij gelijk al ziet om energie te besparen. Wat we bijvoorbeeld vaak zien, is dat installaties onnodig aan staan na sluitingstijd.

2. Maatwerkadvies met concreet actieplan

Alle informatie die onze energieadviseur verzamelt, analyseert hij vervolgens. Hiermee kan hij een besparingsroute bepalen die helemaal is afgestemd op uw situatie. Hierin staat welke energiebesparende maatregelen u nog kan nemen. Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals het installeren van een schakelklok voor het licht in de kleedruimtes, maar kunnen ook grote maatregelen zijn als wamtepompen voor de verwarming van het pand en het vervangen van de huidige elektromotoren door energiezuinige met een minimale rendementsklasse van IE4. Wij geven gelijk ook aan wat de besparing ongeveer zal zijn.

3. Online platform met inzicht in uw energieverbruik

Inzicht in het energieverbruik is de eerste stap naar besparing. Daarom is één van de eerste acties die wij nemen het inrichten van een online platform. Hierin ziet u gelijk hoeveel energie u verbruikt en kunt u ook goed uw besparingen volgen. Dit platform is een erkend energieregistratie en bewakingssysteem (EBS).

4. Jaarlijkse rapportage en advies voor het nieuwe jaar

Jaarlijks ontvangt u een rapportage over het voorgaande jaar. Hierin vindt u overzichtelijk terug welke maatregelen u heeft genomen en wat deze u hebben opgeleverd. Zowel in besparing op uw energierekening als in CO2-reductie. Wij geven u in de rapportage ook een advies voor het nieuwe jaar.

5. Voldoen aan Informatieplicht

Geldt voor uw bedrijf de Informatieplicht? U moet RVO elke vier jaar opnieuw informeren over de energiebesparende maatregelen die u heeft genomen en welke u nog moet nemen. Als u gebruikmaakt van EnergyPal dan doen wij dit voor u.

6. Actieve sturing op afwijkingen

Is de route eenmaal uitgestippeld en de eerste stappen gezet, dan blijft Energy Services het energieverbruik monitoren. Zien wij een afwijking in uw verbruik? Dan laten wij u dat weten, zodat we dit bij kunnen sturen.

7. Continue ondersteuning van energieadviseur

Heeft u tussendoor een vraag? Onze energieadviseur staat op werkdagen altijd voor u klaar!

8. Looptijd

EnergyPal kent een looptijd van 3 jaar.

      Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Neem gerust contact met ons op

info@e-s.eu           030 639 05 21

“Wij maken energie simpel”