Skip to main content

FME

Energievoordeel

Met FME Energievoordeel ben je verzekerd dat de energie voor jouw bedrijf op het beste moment en met gunstige voorwaarden wordt ingekocht. Daarnaast is goed energiemanagement belangrijk voor kostenreductie én een duurzame bedrijfsvoering. 

Heb jij grip op je energiekosten? 

FME Energievoordeel biedt jou in samenwerking met Energy Services een integraal dienstenpakket voor al je energiezaken: slimme energie-inkoop, grip op verbruik, voldoen aan energiewetgeving, advies voor financiering en de realisatie van duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen. Zo kun jij je op de business richten waar jij goed in bent. Wij maken energie simpel! 

Frank van Oers
Accountmanager bij Energy Services voor FME Energievoordeel

1. Energie-inkoop

Energie inkopen op het juiste moment en tegen de juiste voorwaarden kan je veel geld besparen. Energy Services is hierin gespecialiseerd en koopt energie voor het collectief van FME in. Deelnemen aan dit collectief betekent een energiecontract met gunstige voorwaarden, zoals een scherp tarief en minstens zo belangrijk: gunstige voorwaarden. Zo hoef je je geen zorgen te maken om kleine lettertjes. Een flexibel contract tegen scherpe tarieven met de risico’s in kaart gebracht, is essentieel voor een gezonde bedrijfsvoering. 

Verbruikt u veel energie? Of heeft u specifieke ambities op gebied van duurzaamheid? Dan maakt Energy Service een inkoopstrategie op maat voor uw organisatie. 

2. Grip op verbruik

Inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf kan helpen bij het verminderen van dit verbruik en je dus een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Wij maken het je makkelijk met ons geavanceerde energiemanagementsysteem Censo.Live (Energieregistratie- en Bewakingssysteem – EBS). Hiermee heb je altijd inzicht in jouw energieverbruik én kun je je gericht werken aan energiebesparing. De goedkoopste energie is immers de energie die je niet afneemt. 

3. Energiewetgeving

Europese richtlijnen en continu veranderende nationale wet- en regelgeving vragen om een actief energiebeleid. FME Energievoordeel weet wat dit betekent en begeleidt jou bij je wettelijke energieverplichtingen, duurzaamheidsdoelstellingen en actief energiemanagement. 

Zo moeten leden met een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan aan de overheid rapporteren en energiebesparende maatregelen nemen; de informatieplicht energiebesparing en energiebesparingsplicht. FME Energievoordeel kan je hierbij een hoop werk uit handen nemen. Wij kunnen bijvoorbeeld de verplichte energiebesparende maatregelen voor jouw specifieke organisatie in kaart brengen, de overheid namens jou informeren en ondersteunen bij het uitvoeren van de maatregelen. 

FME leden met meer dan 250 fte of een jaaromzet van € 50 miljoen of meer én een balanstotaal van meer dan € 43 miljoen voeren verplicht elke vier jaar een EED Energie-audit uit. De energie-audit is een onderzoek naar het energieverbruik van een onderneming  Het geeft een overzicht van alle bestaande energiestromen. Bijvoorbeeld hoeveel elektriciteit wordt verbruikt door de verlichting, door de industriële installaties of door het wagenpark. FME Energievoordeel maakt het je makkelijk door de audit voor jou uit te voeren en/of te helpen bij de uitvoering van de maatregelen die uit de audit volgen. 

Ook kunnen wij werk uit handen nemen bij andere energiewetgeving, zoals: de laadpalenverplichting, energielabel C voor kantoren en het verplichtte energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). 

4. Financiering

Voor het investeren in lokale duurzame energieopwekking (bijv. zonnepanelen) of energiebesparende maatregelen bestaan verschillende subsidies, financieringsmogelijkheden en fiscale regelingen. 

Energy Services kan je adviseren voor welke regelingen je in aanmerking komt en welke het meest interessant voor je zijn. Wij verzorgen de haalbaarheidsstudie, kunnen de betreffende subsidies aanvragen en de volledige tender voor je verzorgen. 

 

5. Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je jouw eigen duurzame energie opwekken en zo besparen op jouw energie leveringskosten. Wij kunnen je hierbij werk uit handen nemen door je te ondersteunen bij de realisatie. 

Door het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, maken wij een inschatting hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en hoeveel elektriciteit daarmee kan worden opgewekt. In een business case werken we vervolgens verschillende scenario’s uit. Hierin worden meerdere opties meegenomen die afhankelijk zijn van het aantal panelen, mogelijke subsidie en het benodigd vermogen. Ook de vervolgstappen tot en met de installatie en activatie kunnen wij voor je verzorgen. Je hoeft zelf nergens aan te denken. Dat doen wij voor je! Wij hebben namelijk de kennis, expertise en ervaring in huis om voor jou de meest rendabele oplossing – in kosten en opbrengsten – te selecteren en te realiseren. 

 

      Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Neem gerust contact met ons op

info@e-s.eu           030 639 05 21

“Wij maken energie simpel”