Skip to main content

Wij helpen u graag

Op de Support pagina hebben wij een uitgebreide verzameling van vragen en antwoorden (FAQ) die u kunt gebruiken om problemen op te lossen en vragen te beantwoorden. Als u hulp nodig heeft en niet kunt vinden wat u zoekt in FAQ, kunt u altijd contact opnemen met ons via e-mail of telefoon.

Ons supportteam staat klaar om u te helpen.

        Support

FAQ

Wij geven hier antwoord op veelgestelde vragen

Wat is Censo.Live?

Het Censo.live platform is een online omgeving voor het verzamelen, monitoren, analyseren en bewaken van uw energiegegevens. Censo.live geeft u inzicht in uw energieverbruik en geeft u de mogelijkheid om energieverspilling gemakkelijk op te sporen. Dit doen wij door middel van analyses en alarmeringen.

Hoe kan ik in Censo.live inloggen?

e-s.censo.live

Inloggen op Censo.live is eenvoudig. U gebruikt hiervoor de bij u bekende inloggegevens, zoals u deze ook gebruikte voor de voorganger van Censo.live. Indien u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u deze aanvragen via de knop ‘Uw wachtwoord vergeten?’.
Let op: gebruiksnaam en wachtwoord zijn beide hoofdlettergevoelig.

Geen inloggevens?
Neem dan contact op met migratie@e-s.eu

Zijn mijn historische gegevens overgezet naar het nieuwe platform?

Jazeker, de beschikbare historische meetdata vanaf januari 2019 is overgezet naar ons nieuwe platform. Hierdoor is uw energieverbruik over de jaren heen nog altijd opvraagbaar en op een snelle manier te vergelijken.

De kosten- en contractinformatie vanaf januari 2021 is inzichtelijk in het nieuwe platform.

Komt alle meetdata van onze slimme meters binnen in jullie nieuwe platform?

Ja, alle meetdata komt automatisch binnen op ons platform.

Wat is het dashboard?

Zodra u ingelogd bent in Censo.Live, zal standaard het dasboard getoond worden. Het dashboard laat u het samengestelde Elektriciteitsverbruik, Gasverbruik, (eventueel) opwek van zonnepanelen en een aantal andere zaken zien.

Het dashboard toont u altijd verbruiken van alle meters onder de huidige geselecteerde groep (of gebouw). Indien u de verbruiken van een onder gelegen groep of gebouw wilt zien, dient u de onderliggende groep of gebouw te selecteren in het navigatie menu.

Waar vind ik maandelijkse rapporten?

Als u al een trendrapport ontvangt dan blijft u deze automatisch ontvangen.
Verder is het voor elke gebruiker mogelijk om zichzelf te abonneren op een maandelijks trendrapport. Deze zal via e-mail worden verstuurd en is terug te vinden in de documenten pagina in de map rapporten.

Indien u als gebruiker bent ingelogd, kies rechtsboven in het Gebruikers instellingen menu voor de optie ‘E-mail voorkeuren’. Selecteer de knop ‘Toevoegen’. U moet dan een object (groep of gebouw) selecteren waarover u de rapportage wilt ontvangen en op de knop ‘Maandelijks Trend Rapport’ klikken. Het rapport zal vervolgens maandelijks via e-mail naar u worden verzonden.

Waar kan ik hoogfrequente meetdata zien?

Hoogfrequente meetdata is te vinden in het onderdeel ‘Verbruik’.
Klik op de knop ‘Toon intervalgegevens’ om de hoogfrequente data te zien.

Kan ik mijn verbruiken exporteren uit Censo.live?

Ja, dat kan. In de pagina ‘Overzicht – Locaties’  vindt u rechtsonder in de tabel de optie om gegevens te exporten als: intervaldata, dagwaarden, maandwaarden, verbruikstotalen per gebouw, data compleetheid en maandelijkse data compleetheid

Hoe kan ik handmatige meterstanden doorvoeren?

In de pagina ‘Meterkaart’ (Dit is een subpagina in de Overzicht pagina) kunt u, wanneer er een handmatige meter is aangemaakt, een handmatige meter selecteren en een nieuwe meterstand invoeren.

Ik mis zaken ten opzichte van het oude platform, waar kan ik dit melden?

Dit kunt u melden via: migratie@e-s.eu

Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

      Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Neem gerust contact met ons op

Servicedesk@e-s.eu          030 639 05 21

“Wij maken energie simpel”