Skip to main content

Wet &
regelgeving

Europese en Nederlandse energiewet- en regelgeving is complex en verandert regelmatig. Wij kennen de laatste regels die voor u gelden. Wij kunnen hierover adviseren, maar u ook al het werk dat dit meebrengt uit handen nemen. Simpel!

       Wettelijk verplicht bij meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gasequivalent

Energiebesparing en informatieplicht

Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gasequivalent verbruiken, zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen en hier eens in de 4 jaar over te rapporteren. Dat noemen we de informatieplicht energiebesparing. De nieuwe rapportageronde is dit jaar en moet vóór 1 december 2023 worden ingediend via het E-loket van RVO. Er is veel veranderd en hebben dat hier voor u opgesomd. Wij kunnen u ook al het werk uit handen nemen en alles voor u regelen.

       Wettelijk verplicht voor grotere bedrijven

EED Energie-audit

De EED Energie-audit is sinds 2015 verplicht voor grotere bedrijven (meer dan 250 fte of een jaaromzet van € 50 miljoen of meer én een balanstotaal van meer dan € 43 miljoen).
De energie-audit is een onderzoek naar het energieverbruik van een onderneming. Het geeft een overzicht van alle bestaande energiestromen. Bijvoorbeeld hoeveel elektriciteit wordt verbruikt door de verlichting, door de industriële installaties of door het wagenpark. De audit moet elke vier jaar worden geactualiseerd.

Uit de EED Energie-audit volgt een lijst met uit te voeren maatregelen. Wij helpen u graag bij het uitvoeren hiervan door de projectplanning en de begeleiding bij uitvoering voor u te doen. Namens u benadert Energy Services partijen om u te helpen met bijvoorbeeld LED-verlichting, automatisch schakelende verlichting of de juiste instelling van klimaatinstallaties.

       Wettelijk verplicht: inzicht in uw energiegebruik

Energieregistratie- en bewakingssysteem

Voor bepaalde bedrijven is een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) verplicht. Wij vertellen u graag of dit ook voor u geldt. Maar ook als het voor u geen verplichting is, is een EBS een goed idee. Het grote voordeel van een EBS is namelijk dat u inzicht heeft in uw energiegebruik. Inzicht in het energieverbruik is de eerste stap naar besparen. U ziet precies hoeveel u verbruikt en waar u nog kunt besparen. Het op maat gemaakte EBS van Energy Services is onderdeel van onze dienstverlening Inzicht & Besparen.

       Wettelijk verplicht vanaf 1 januari 2023

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Anders mag het pand niet meer als kantoor worden gebruikt.
Lees alles over het energielabel C voor kantoren in onze whitepaper label C. Maar u kunt natuurlijk ook ons vragen om u te helpen met de route om tot energielabel C te komen.  Label C is de huidige eis. In 2030 is een A label verplicht. Ook dit kunnen we voor u regelen.

        Energieneutraal: van label C naar label A

Energielabel A voor uw pand

Het streven van de overheid is om alle gebouwen in 2030 te verplichten tot een A label. Als u toch al aanpassingen moet doen om tot label C te komen, kan het voor u interessant zijn om gelijk uw bedrijfspand zoveel mogelijk energieneutraal (=label A) te maken. De verschillende mogelijke aanpassingen zijn onder andere ledverlichting, isolatiemaatregelen, zonnepanelen, warmte-koude opslag.

Weten wat er voor u mogelijk is? Vraag het ons!

      Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Neem gerust contact met ons op

info@e-s.eu           030 639 05 21

“Wij maken energie simpel”